به گزارش روابط عمومی استانداری کرمانشاه؛ ، سید جعفر امامیان دبیر ستاد اربعین استان کرمانشاه امروز هشتم شهریورماه در نشست خبری با خبرنگاران که در سالن جلسات شهید قلیوند استانداری کرمانشاه برگزار شد به ارائه گزارش کاملی از عملیات اربعین سال ۱۴۰۳ پرداخت.
تردد ۸۸۵ هزار و ۳۳۱ نفر از مرز خسروی
وی در گزارش آخرین آمار تردد از مرز خسروی، گفت: از اول ماه صفر (شانزدهم مردادماه) تا به امروز در مجموع ۸۸۵ هزار و ۳۳۱ نفر از مرز خسروی تردد داشته که ۴۵۹ هزار و ۲۹۸ نفر مربوط به آمار خروجی و ۴۲۶ هزار و ۳۳ نفر هم از طریق این مرز به کشور بازگشتهاند.
دبیر ستاد اربعین استان کرمانشاه یادآور شود: هنوز نزدیک به یک هزار خودرو زائران در پارکینگهای برکت مرز خسروی وجود دارد که احتمال میدهیم حدود ۳۰ هزار نفر دیگر از طریق این مرز به کشور بازگردند.
کاهش ۳.۲ درصدی تردد در مرز خسروی
وی در مقایسه آمار اعلامی اربعین امسال با سال گذشته، افزود: سال گذشته در مجموع ۹۱۴ هزار و ۸۶۸ نفر از مرز خسروی تردد داشتند که ۵۱۴ هزار و ۷۵۲ نفر مربوط به آمار خروج و ۴۰۰ هزار و ۱۱۶ نفر هم مربوط به آمار ورود به کشور بوده است.
امامیان از کاهش ۳.۲ درصدی تردد در اربعین ۱۴۰۳ به نسبت اربعین سال ۱۴۰۲ سخن گفت و افزود: امسال به دلایلی از جمله گرمی هوا کل ترددها در مرزهای خروجی کشور حدود ۱۰ درصد کاهشیافته که خسروی در مقایسه با دیگر مرزها، کاهش کمتری داشته است، البته با بازگشت حدود ۳۰ هزار نفر دیگر از مرز خسروی به کشور تقریباً به عدد تردد سال گذشته خواهیم رسید.
وسعت عملیات اربعین کرمانشاه در سه جبهه
دبیر ستاد اربعین استان کرمانشاه با بیان اینکه عملیات اربعین ۱۴۰۳ بهصورت رسمی به پایان رسیده است در بیان جزئیات این عملیات در استان، گفت: ۱۶ مردادماه مصادف اول ماه صفر، عملیات اجرایی اربعین حسینی و میزبانی از زوار در استان کرمانشاه آغاز و روز گذشته هفتم مردادماه رسماً به پایان رسید.
وی وسعت عملیات اربعین را در سه جبهه عنوان کرد و افزود: مسیرهای مواصلاتی استان برای تردد زوار سیدالشهدا (ع)؛ یکی از محورها و جبهههای اصلی و سنگین عملیات اربعین استان کرمانشاه است.
امامیان با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد جادههای مواصلاتی استان در مسیر تردد زوار اربعین به سمت مرز مهران در استان ایلام و مرز خسروی است، اضافه کرد: نزدیک به ۲ میلیون نفر از زوار امام حسین برای ورود به مرز مهران در استان ایلام و همچنین مرز خسروی برای خروج از کشور مسافت زیادی را در جادههای استان کرمانشاه طی کرده که باید خدماتی به آنها ارائه میشد.
وی بخش دوم عملیات اربعین را در بخش قدمت دیرینه مرز خسروی در میزبانی از زوار عنوان کرد و در بحث زیرساختهای آماده شده در این مرز تشریح کرد و گفت: توسعه سایبانها از ورودی شهر خسروی تا خروجی مجهز به مهپاش، ایجاد پایانه موقت بینشهری در مرز خسروی، ایجاد و احداث جاده ترانزیتی برکت با طول سه کیلومتر و همچنین ایجاد پارکینگ به برجکهای نور و دیگر امکانات، فضاسازی فرهنگی و تبلیغاتی در مسیر تردد زوار بهخصوص در مرز خسروی و... از جمله اقداماتی بود که در این جبهه پیگیری شد.
امامیان جبهه سوم عملیات اربعین استان کرمانشاه را در خاک کشور عراق عنوان کرد و افزود: خدمترسانی مسیرهای مواصلاتی تا شهرهای کربلا و نجف بهخصوص پایانه منذریه توسعه یافت و بیش از ۵۰ موکب در مسیر بغداد تا منذریه مستقر شدند.
دبیر ستاد اربعین استان کرمانشاه یادآور شد: اربعین سال گذشته زائران دغدغه بازگشت به مرز خسروی_ منذریه را داشتند، چون این مرز برای سیستم حملونقل عراق شناخته شده نبود، امسال با پیگیریهایی که صورت گرفت این دغدغه زائران تا حدود زیادی حلوفصل شد و یک گاراژ موقت در کربلا برای انتقال زوار به مرز خسروی مشخص شد.
وی با بیان اینکه امسال مراسم اربعین در مرز خسروی با نظم بهتری به نسبت اربعین سال گذشته برگزار شد، افزود: امسال هفت جلسه تخصصی ستاد اربعین استان، جدا از جلسات کمیته ۲۰ گانه برگزار شد تا شاهد برگزاری حماسه اربعین به این باشکوهی در استان باشیم.
امامیان از مباحث بودجهای و اعتباری بهعنوان یکی از چالشها و مشکلات جدی مراسم راهپیمایی اربعین حسینی در استان یادکرد و خاطرنشان کرد: اربعین امسال با وقایع بزرگ در کشور از جمله شهادت آیتالله رئیسی، جابهجایی دولتها و انتخابات همزمان شد، اما بااینوجود هرچند اعتبارات اربعین خیلی دیر با کمبودی به استان ابلاغ شد سعی شد کمبود اعتبارات تخصیصیافته مدیریت شود ستاد اربعین بهصورت منسجم، برنامههای کاری خود را آغاز کند.
تغییراتی بدیع و نو در ستاد اربعین کرمانشاه
وی از تغییراتی بدیع در ستاد اربعین استان سخن گفت که مورد استقبال مقامات ملی قرار گرفت و دراینرابطه اضافه کرد: ایجاد کمیته هماهنگی امور اقتصادی، کمیته رسانه و فضای مجازی و تشکیل قرارگاه ویژه آب در ستاد اربعین استان کرمانشاه از جمله کارهای بدیع و نو در ستاد اربعین استان بود.
دبیر ستاد اربعین استان کرمانشاه همچنین در خصوص اعتبارات اربعین نیز پیشنهاد داد که بودجه اربعین در ساختار برنامهوبودجه نهادینه شود و ردیف اعتباری بهخصوص برای استانهای دارای گذرگاه خروجی، پیدا کند.
وی دیگر پیشنهاد خود را در قالب ایجاد ساختارهای ماندگار برای ستاد اربعین استان عنوان کرد و افزود: در استانهایی که عملیات اربعین بهصورت متمرکز انجام میشود بهتر است، ستاد اربعین ساختاری دائمی داشته باشد.
تجلی خدماترسانی مردمی به زائران اربعین حسینی در کرمانشاه
امامیان در ادامه از حمایت ویژه ستاد اربعین استان از فعالیت تخصصی کمیتهها سخن گفت و افزود: توجه به خدماترسانی مردمی در اربعین امسال موردتوجه ویژهای قرار گرفت، در هیچ استانی بهاندازه کرمانشاه تجلی میزبانی مردم به این اندازه، تجلی پیدا نکرد.
دبیر ستاد اربعین استان کرمانشاه در چگونگی حمایتهای ستاد اربعین از مواکب، گفت: کمکرسانی ستاد به مواکب بهصورت یکپارچه و عادلانه بود و خدماتی تهیه و در اختیار مواکب قرار داده شد، البته مواکب سطحبندی شده بودند.
نظر شما